Aikidon aloittaminen 2025
Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budolajeista.
Tervetuloa aloittamaan aikidon harrastus meillä!
Odotamme innolla uusia kasvoja joukkoomme.
Ole osa energistä ja yhteisöllistä ryhmäämme
– ilmoittaudu mukaan nyt täyttämällä lomake
Mitä aikidon aloittamiseen Nozomissa kuuluu?
Perusharjoittelujakso kestää n. 15-20 harjoitusta, voit käydä siten kuin oma aikataulusi sallii - vaikka kerrankin viikossa. Näillä vuoroilla voi käydä kauemminkin, mikäli ei koe olevansa valmis vielä siirtymään yleisille vuoroille perusharjoittelujakson lopuksi, mutta kannustamme ehdottomasti mukaan yleisiin harjoituksiin vaikka jo perusharjoittelujakson aikana! Joskus perusharjoituksissa on mukana on myös vanhempia harjoittelijoita parantamassa perustekniikkaansa, tai junioreista aikuisiin siirtyviä nuoria.
Harjoituksen rakenteeseen kuuluu dojokäytös, lämmittely ja verryttely, hengitys- ja keskustaharjoitukset, liikkumis- ja käännösharjoitukset, kaatumisharjoitukset sekä monipuolinen tekniikkaharjoittelu sisältäen sekä lukko-, hallinta- että heittotekniikkaa ja kauden edetessä myös aseiden (jo ja bokken) peruskäsittelyä.
Teematapahtumat sisältyvät perusharjoitusjaksoon. Ajankohtana on yleensä perjantai-ilta tai viikonloppu ja niistä ilmoitetaan erikseen. Nämä teemaharjoitukset ovat intensiivitapahtumia joissa keskitytään johonkin erityisalueeseen, kuten esimerkiksi kaatumiseen tai aseharjoitteluun.
Tavoite on oppia aikidon perusteita. Lisäksi luodaan pohjaa kehon ja mielen hallinnalle erilaisilla tasapaino-, liikkuvuus- ja keskittymisharjoitteilla. Harjoiteltavia aiheita ovat mm. liikkuminen, turvallinen kaatuminen, perustekniikat ja edellisiä tukevat harjoitukset, sekä puumiekan ja kepin perusharjoitteet.
Lopuksi harjoittelija voi halutessaan siirtyä yleisiin harjoituksiin ja suorittaa 6.kyu:n vyökokeen. Vyökoe ei ole edellytys yleisiin harjoituksiin siirtymiselle. Vyökokeella on kuitenkin kannustava merkitys, koska se antaa varmuutta omasta osaamisesta ja tavoitteellisuutta harjoitteluun. Kyu-vyökokeet (alle mustan vyön) sisältyvät harjoittelumaksuun. Vyökokeeseen osallistujalla tulee olla keiko-gi eli harjoituspuku ja voimassa oleva Suomen Aikidoliiton A-lisenssi.